Nu numai copiii sunt în vizorul autorităților locale din Cerăt, ci și tinerii, iar în acest sens edilul încearcă să creeze facilități care să atragă tot mai mulți investitori în localitate, care să le ofere locuri de muncă. „Încercăm să găsim oportunități pentru a atrage investitori și a crea locuri de muncă. Avem o societate care se ocupă cu prelucrarea lemnului și are aproape 60 de angajați. Am câștigat în instanță procesul cu fostul complex de porci și am obținut terenul pe care este amplasat și îl vom scoate la licitație pentru investitorii care vor dori să creeze locuri de muncă pentru tineri“, a adăugat primarul.
Un alt obiectiv extrem de important pentru autoritățile din Cerăt, dar și pentru localnici este rețeaua de apă și canalizare, la care vor începe lucrările din vara anului viitor. Comună Cerăt este membră a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) Oltenia, care face posibilă finanțarea proiectului privind apa curentă și canalizarea în localitate. Stația de epurare construită chiar pe teritoriul comunei este finalizată. „În primăvară s-a terminat faza de proiectare pe fonduri europene. Comuna Cerăt are alocată suma de 9,5 milioane de euro, din care aproximativ 900.000 de lei reprezintă cofinanţarea, bani pe care îi avem în buget. Lungimea rețelei de apă va fi de 19 km, la fel și canalizarea, iar la rețea vor fi racordați toți locuitorii comunei.
Vor fi forate opt puțuri, în urma studiilor făcute stabilindu-se că apa este potabilă. Se pregătește demararea licitaţiei, iar în vara anului viitor vor începe simultan lucrările pentru reţeaua de apă şi pentru canalizare“, a mai spus primarul.